4 Tips voor het aanbrengen van een perfecte winged eyeliner

4 Tips voor het aanbrengen van een perfecte winged eyeliner

Voor veel dames is het lastig om in één keer een goede wing op het ooglid aan te brengen. Anderen gaat dit heel goed af en kunnen zonder moeite de perfecte lijn zetten. Doorgaans is er vaak echter meer tijd voor nodig om eenzelfde geslaagd resultaat te behalen.

Het kan zo wel tot een kwartier of zelfs langer worstelen zijn om de lijnen netjes recht en ingevuld te krijgen en ervoor te zorgen dat beide ogen symmetrisch zijn.

Uiteraard heb je hier niet altijd zin of tijd voor en wil je graag weten hoe je dit effectiever kunt aanpakken. Gelukkig zijn er zeker diverse tips voor te bedenken, die je kunnen helpen de kunst van het plaatsen van een winged eyeliner onder de knie te krijgen.

Een prachtige Cat Eye kan zo ook door jou gemakkelijk gerealiseerd worden.

Tip 1. Begin van binnen naar buiten

winged eyeliner aanbrengenEr zijn verschillende manieren om de perfecte winged eyeliner aan te brengen. Zo kun je met een oogpotlood eerst een dunne lijn zetten langs het ooglid, net tegen de wimpers aan.

Deze trek je helemaal uit langs de boog van je oog en door richting eindpunt van je wenkbrauwen.

Vaak stop je net iets daarvoor, zodat de punten elkaar niet raken. Nadat de eerste lijn is gezet, kun je deze verder gaan invullen.

Van het eindpunt van de lijn terug richting oog, kun je een hoek maken en deze verder invullen, om zo een mooie Cat Eye te krijgen.

Door de lijnen netjes naar elkaar toe te laten lopen, is het een stuk gemakkelijker om deze in te kleuren.

Je houdt het betreffende oog dicht terwijl je tekent en inkleurt, zodat je het mooi egaal krijgt.

Tip 2. Vloeibare eyeliner

Om de contouren optimaal in te kleuren en de beste resultaten te krijgen, is het belangrijk om een goede vloeibare eyeliner te gebruiken. Het is ook mogelijk om een gel eyeliner te gebruiken, de keuze is uiteraard aan jou.

Een dergelijke aanvullende eyeliner is dieper van kleur en zal een nog sprekender effect kunnen realiseren. Ook is het handig om hiermee de Cat Eye netjes in te vullen, omdat je hiermee soepel een mooie rechte lijn kunt zetten.

Dit kan even oefenen zijn, maar na verloop van tijd zul je niet anders meer willen.

Tip 3. Stippen als markering

Om de perfecte lijn voor je Cat Eye te krijgen, kun je verschillende methodes toepassen. Naast het aanbrengen volgens tip 1, zijn er nog andere trucjes die heel handig kunnen zijn. Zo kun je een stukje plakband plaatsen langs je ooghoek naar je wenkbrauw toe, om zo de perfecte lijn te kunnen plaatsen en vandaaruit verder de contouren in te kleuren.

Ook kun je op strategische plekken langs het oog stippen zetten, om zo aan te geven waar je de lijn wilt hebben. Vervolgens kun je vanuit je ooghoek tot aan het punt de Cat Eye verder invullen.

Je bepaalt zelf hoe groot je de lijnen wilt hebben en hoe veel hiervan zal worden ingekleurd. Je kunt je look zo helemaal personaliseren en ontdekken hoe deze het mooist oogt op jouw gezicht. De verschillende trucjes helpen je hierbij.

Tip 3. Wattenstaafjes

Voor een perfecte afronding in het plaatsen van goede lijnen, kun je wattenstaafjes inzetten. Zeker de varianten met ronde puntjes zijn uiterst handig om de lijnen bij te werken en oneffenheden te corrigeren.

Zonder je hele werk weer te vergooien, kun je hiermee heel subtiel langs de contouren van je Cat Eye mogelijke uitschieters verwijderen. Zo wordt je oog weer schoon en netjes en kun je de lijnen verder aanscherpen.

Tip 4. Finishing Touch

valse wimpers, cat eyeOm een Cat Eye werkelijk pakkend te maken, is er meer nodig dan enkel het uittekenen en inkleuren van de contouren rond het oog.

Om de echte wauw factor te creëren, is het belangrijk om mooie nepwimpers te plaatsen op het ooglid, ter aanvulling op je eigen wimpers.

Na het aanbrengen van de winged eyeliner, breng je mascara aan op je wimpers, waardoor de nepwimpers worden samengebracht met je eigen wimpers.

Hierdoor lijkt het net alsof je werkelijk zulke mooie, volle wimpers hebt en spreken je ogen nog meer.
Je hebt zo een perfecte Cat Eye gecreëerd.

Aanvullende praktische tips

Je kunt hierbij het bovenste ooglid een beetje straktrekken, zodat je niet gehinderd wordt door de rondingen van het oog. Gebruik altijd je dominante hand, zodat je duidelijk de lijnen kunt neerzetten en minder last hebt van een trillende hand. Dit bevordert het effect van een rechte lijn en maakt het aanbrengen hiervan een stuk gemakkelijker.

Het is belangrijk dat je de lijn zo dicht mogelijk bij het oog aanbrengt, zodat er geen stukjes huid meer zichtbaar zijn. Een Cat Eye is pas geslaagd als het lijkt alsof deze natuurlijk doorloopt vanuit de wimpers.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *