7 Make-up Borstels voor de Beginnende Beauty-Lover

Als je nog niet zo lang bezig bent met het opbouwen van je make-up benodigdheden, dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Dat je make-up nodig hebt is één ding, maar er zijn ook nog verschillende soorten borstels op de markt die je nodig hebt voor de perfecte applicatie van je zorgvuldig gekozen make-up.

Er zijn borsteltjes voor blending, shading, kabuki, contouring – allerlei penseeltjes in verschillende prijsklasses – maar welke heb je nu echt nodig?

Hieronder volgt een top 7 van de absolute must-haves op het gebied van make-up borsteltjes, penselen en kwasten.

1 – een plat oogschaduw penseel

Als je een oogschaduwpallet met verschillende tinten hebt aangeschaft, zit daar meestal al een borsteltje bij. Over het algemeen kun je die het beste meteen in de prullenbak gooien, want de kwaliteit is om te huilen – zelfs bij de duurdere merken. Voor het aanbrengen van oogschaduw heb je een plat oogschaduwpenseel nodig, oftwel een shader brush.

Oogschaduwpenseel – 10mm

2 – de blending kwast

Uiteraard ook onmisbaar bij het aanbrengen van oogmake-up is de blending kwast of vervaagpenseel. Deze heb je bijvoorbeeld nodig als je smokey eye make-up wil toebrengen. Met de blending kwast breng je oogschaduw op in de buitenste ooghoek. Je kunt er op eenvoudige wijze verschillende kleuren oogschaduw laten samenvloeien (oftewel: blenden).

Vervaagpenseel – 9mm

3 – de platte kabukiborstel

Een kabukiborstel, wie heeft er niet van gehoord… Een kabukiborstel heeft een platte bovenkant en een behoorlijke haardichtheid. Hiermee kun je je foundation goed dekkend over je huid verspreiden. Voor de dames onder ons die foundation liever niet met de hand op brengen, is deze borstel dus uitermate geschikt.

Kabuki poederkwast – 30mm

4 – het make-up sponsje

Het make-up sponsje is geen borstel, maar het is desalniettemin zo belangrijk voor je make-up uitrusting dat het toch de nummer 4 in onze top 7 verdient. Met het make-up sponsje kun je, net als met je kabukiborstel, ook foundation en concealer opbrengen. Het sponsje heeft een puntvormige kant die zeer geschikt is om de moeilijke plekjes op je gezicht ook van foundation en concealer te voorzien – bijvoorbeeld vlak rondom je lippen of bij je neusvleugels. Een natuurlijk resultaat krijg je als je het sponsje eerst een beetje vochtig maakt, en dan de concealer of foundation aanbrengt.

Make-up sponsje – rose

5 – de poederkwast

Een goede nummer 5 in deze top 7 is de Poederkwast. Deze gebruik je, de naam zegt het al, om poeder aan te brengen op je gezicht. Bijvoorbeeld om transparant poeder over je foundation aan te brengen, of om een getinte poederfoundation op je gezicht te doen. De poederkwast komt in verschillende formaten. Hoe dikker de kwast, hoe sneller je je gezicht bepoederd hebt. Voor de fijnere plekken, zoals rondom je ogen, is een smallere kwast weer wat handiger.

Poederkwast – 22mm

6 – de Blush Brush

Het rijmt zo mooi, de blush brush. Blush gebruik je om je wangen van een beetje extra kleur te voorzien. Het moet wel goed gebeuren, als je er tenminste niet uit wil zien als een clown. De Blush Brush is speciaal gemaakt voor het aanbrengen van blush, het is flexibeler dan de gemiddelde poederkwast. Door de vormgeving breng je niet zo snel teveel blush aan.

Blusherkwast – strass – 17mm

7 – het Contourpenseel

Tot slot op nummer 7 komt het Contourpenseel. Met een contourpenseel kun je contouren aanbrengen en shapen, bijvoorbeeld door highlights aan te brengen boven je jukbeenderen, op je voorhoofd, kin of neusbrug, langs de haarlijn of op je slapen. Er zijn verschillende vormen verkrijgbaar, zoals een plat en schuin contourpenseel – die zeer geschikt zijn voor een extra strakke contour onder je jukbeenderen.

Schuine kwast voor jukbeenderen – 24mm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *