7 Trucs voor Rechte Eyeliner

7 Trucs voor Rechte Eyeliner

eyeliner meme

Als je nog geen echte eyeliner expert bent kan het een hele klus zijn om een rechte eyeliner te zetten. En als het eerste oog al goed gelukt is, mislukt de tweede. Ja, we’ve all been there :)

Het aanbrengen van eyeliner is bijna een kunst op zich. Je hebt een vaste hand nodig, de juiste eyeliner en een hoop geluk. Maar is het een kwestie van oefenen? Ja. Zijn er handige tips om het sneller en beter onder de knie te krijgen? Ook ja!

Er zijn een aantal behendige trucs waarmee jij nooit meer een scheve eyeliner zet!

Houd je ogen open

eyeliner ogen openVoor je begint met het zetten van de eyeliner heb je hier gelijk een eerste tip. Het gebruik van een goede spiegel is namelijk heel belangrijk. Het allerbeste is een vergrootte spiegel, want zo kun je alles perfect zien. Misschien heb je zo’n spiegel in de badkamer of kun je hem van je zus lenen.

Als het een staande spiegel is, is het helemaal perfect. Probeer ook tijdens het zetten van de lijn je ogen open te houden. Zo kun je het goed zien en ook het straktrekken van je ooglid werkt eigenlijk alleen maar averechts, want zo loop je risico op een bobbelige lijn.

Kies je moeilijke oog

Nu je gaat beginnen met de eyeliner, is het belangrijk om een startpunt te bepalen. Waar kun je het best starten? Hoewel de meesten van jullie misschien beginnen aan de binnenkant van je ooghoek, maar je kunt juist het beste beginnen met de wing. Dit is het moeilijkste gedeelte.

We hebben allemaal wel één oog waar de lijn altijd lukt en een oog waar het altijd misgaat. Begin daarom bij het oog waar je de lijn het vaakst mislukt. Als hij daar goed gaat heb je grotere kans dat je tweede oog wel in een keer lukt.

Maak het jezelf gemakkelijk

Waarmee zet jij je eyeliner? Waarschijnlijk met een vloeibare variant. Voor sommigen werkt dit heel goed, maar als je al een tijdje worstelt met het zetten van een rechte lijn kun je misschien betere overstappen op gel-liner.

Gel-liner is een eyeliner met een stevig kwastje. Hiermee gaat het tekenen van een lijntje voor de meesten veel makkelijker. Je kunt online en in de winkel gel-liner kopen van verschillende merken. Zo heeft Chanel een setje, maar ook L’Oréal, M.A.C en Maybelline. verkopen liner.

Puntjes op je ooglid

eyeliner puntjes

Om het zetten van eyeliner zo makkelijk mogelijk te maken, kun je beter geen directe lijn trekken. Zo maak je het jezelf alleen maar moeilijk, tenzij je een hele vaste hand hebt. Zo niet, dan is de kans op een scheve lijn alleen maar groter.

Hoe maak je het dan makkelijker voor jezelf? Door puntjes te zetten op de plek waar jij de eyeliner wilt hebben, te beginnen bij het uiteinde van de wing. Wanneer de stipjes op de juiste plek zijn gezet hoef je alleen nog maar met de eyeliner een lijn te trekken.

Volg de stipjes en voilà!

Zet een hulpstreep

Nu hoor ik je zeggen: ja, maar hoe zorg ik dan dat mijn wing mooi wordt, en aan beide kanten hetzelfde? Dat kun je op een hele handige manier oplossen want hier is een slimme truc voor. Kijk recht in de spiegel en trek vanuit je onderooglid een wit streepje omhoog.

Dit streepje dient als natuurlijke vorm voor je wing. Vervolgens pak je de eyeliner en ga je vanaf de buitenkant naar binnen werken. Begin boven het witte streepje en trek deze door naar binnen. Wanneer je dit herhaalt bij je andere oog heb je twee gelijke wings. De witte streep kun je er weer afhalen als je klaar bent.

Een schuifspeldje als assistent

schuifspeldje voor eyeliner

Een andere slimme truc die je kunt gebruiken bij het zetten van de wing, is het gebruik van een schuifspeldje. Je verft de uiteinden van het speldje met je eyeliner. Dit doe je tot het punt waar de uiteinden elkaar raken. Het enige wat je daarna hoeft te doen is het geverfde deel tegen je ooglid aandrukken.

De basis is nu gezet en het enige wat je nog hoeft te doen is het invullen van de lijntjes met je eyeliner en hem doortrekken over je ooglid.

Plakband to the rescue

eyeliner met plakbandDe laatste truc is een veelgebruikte hulp bij het zetten van eyeliner: plakband. Het werkt als volgt: je knipt een stuk plakband af. Die plak je schuin langs je oog omhoog.

Eventueel kan je er ook nog een op je oog plakken zodat de twee plakbandjes elkaar kruisen. Nu heb je een perfect patroon om je eyeliner te trekken.

Let er wel op dat je de plakbandjes aan je andere ook op dezelfde manier plakt om ongelijke eyeliner te voorkomen. Je kunt ze dus van te voren al op beide ogen plakken zodat je kan zien of ze hetzelfde zitten.

Met deze handige tips zet jij nooit meer een scheve eyeliner!

Good luck :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *