Absolute Must-Haves aan Make-Up Producten

Absolute Must-Haves aan Make-Up Producten

makeup must havesOver huidverzorging en make-up is al veel geschreven. Toch blijven enkele producten een belangrijke rol spelen in de basis opmaak aan benodigdheden voor een succesvol en stijlvol resultaat.

Of je nu al volledig op de hoogte bent of nog zoekende naar wat je allemaal nodig hebt voor een geslaagde make-up, het is handig te weten welke producten geenszins in je make-up koffer mogen ontbreken.

Zo kun je gelijk aan de slag en ongeacht de situatie, of het nu op het werk is of op de dansvloer op een zaterdagavond, goed voor de dag kunt verschijnen.

Het goed aanbrengen van make-up kan nog wat oefening vergen en ontdekken hoe je de verschillende producten naast elkaar aanbrengt, kan ook nog een hele puzzel zijn.

Toch scheelt het al de helft van het werk als je weet welke producten je het gewenste eindresultaat zullen kunnen bieden.

Vandaar dat we hier de absolute must-haves zullen opnoemen, die je sowieso moet hebben.

Concealer

Iedereen heeft wel eens plekjes of oneffenheden in het gezicht die je wilt verbergen. Een concealer biedt dan de beste uitkomst. Hiermee kun je plaatselijk een laagje over een puistje of bruin vlekje plaatsen, waardoor deze minder zichtbaar wordt. Kies hiervoor een vloeibare concealer uit, zodat je het gebied erom heen ook mee kunt nemen en gemakkelijk het product kunt uitsmeren of deppen.

Het gaat zo gemakkelijker op in de kleur van je eigen huid en het lijkt daardoor alsof er niks is aangebracht. De concealer moet een kleur hebben die zoveel mogelijk overeenkomt met je originele huidskleur, zodat het nauwelijks opvalt dat het is aangebracht.

Dit kan nog even een zoektocht zijn, maar het scheelt een hoop als je hiermee vlekjes kunt wegwerken. Zeker voor belangrijke gelegenheden of situaties, zoals een date of bij een evenement waar je een belangrijke rol zult spelen, kan een concealer je net even die zekerheid geven die je nodig hebt.

Zo hoef je je geen zorgen te maken over je uitstraling en blijft een oneffenheid niet door je hoofd spoken. Met een goed gevoel kun je voor de dag verschijnen.

Foundation

Een ruimere variant van concealer is foundation. Dit vormt de basis make-up voor de rest van de producten die je later gaat aanbrengen. Over het algemeen zal dit over het gehele gezicht worden aangebracht, waarbij het tevens de nek bedekt. De huid gaat er egaal, vlekkeloos en glad uitzien. Ook zorgt het ervoor dat de kleur over deze gebieden geheel gelijk is.

Het is dan ook belangrijk om een goede tint van foundation uit te kiezen, die natuurlijk oogt. Zo kom het niet over als plakkaatverf, maar kun je een gezonde, natuurlijke look realiseren.

Foundation is verkrijgbaar in crèmevorm, als mousse of stift en uiteraard ook in vloeibare vorm. Pas de foundation aan op basis van het huidtype en tint dat je hebt. Je kunt hierin kiezen uit licht, normaal of donker en brengt het aan met je vingers, een kwastje of een spons.

Transparant poeder

Wanneer je merkt dat je huid erg glanst, dan kun je dit verhullen door transparant poeder aan te brengen. Dit breng je aan met een grote poederkwast of spons en vaak wordt dit aangebracht op de beruchte T-zone die voorhoofd, neus en kin betreft.

Blusherkwast – strass – 17mm

Wederom moet de kleur van het poeder overeenkomen met je huidskleur, zodat er niet duidelijk een lijn zichtbaar is. Er zijn verschillende merken beschikbaar en je kunt diverse uitproberen om de juiste variant te vinden, die het gewenste resultaat geeft.

Bronzer

Zeker voor de winterperiode mag een bronzer niet ontbreken in je make-up kist. Je kunt hiermee een zonnige kleur krijgen, zonder dat je gelijk aan de sprayteint moet.

Op een simpele manier kun je zo een natuurlijke look realiseren, zolang je erop let dat de kleur van de bronzer in de buurt komt van je eigen huidskleur. Pas ervoor op dat de kleur niet te oranje, of glanzend is.

De bronzer breng je heel gemakkelijk aan met een grote poederkwast.

Mascara

L’Oréal Mascara – Volume Million Lashes BlackEen belangrijk onderdeel van make-up blijft uiteraard een goede mascara. Hiermee kun je wimpers aanzetten en een voller volume realiseren.

Je ogen zullen hierdoor meer spreken en beter uitkomen en alle aandacht zal hierop gericht worden.

Mascara is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor je zelf het effect kunt kiezen dat je wilt bereiken.

Ook kun je kiezen uit waterproof of mascara die extra lengte geeft aan je wimpers, voor een nog meer dramatische look.

Het is belangrijk om de mascara goed aan te brengen, zodat je wimpers los van elkaar blijven en je meer volume krijgt.

Enkel met mascara kom je al een heel eind in je basis make-up.

Blush

Met een mooie blush kun je een extra frisse kleur op je wangen brengen, waardoor je gezond en jong oogt. Je kunt de kleuren afwisselen per seizoen en zo een geschikte look creëren, die je net iets extra’s geeft aan je uitstraling.

Met deze producten heb je altijd een goede basis aan make-up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *