De 7 stappen voor het aanbrengen van Make-Up

De 7 stappen voor het aanbrengen van Make-Up

Het aanbrengen van make-up lijkt doorgaans heel gemakkelijk, totdat je er zelf voor komt te staan. Wil jij ook graag perfect voor de dag komen met een mooi laagje make-up, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Dan hebben we goed nieuws voor jou!

In dit artikel besteden we aandacht aan de 7 stappen voor het aanbrengen van make-up.

Na het lezen van dit artikel kun jij direct aan de slag met jouw make-up. Het goed aanbrengen van make-up zal niet in één keer lukken; het vraagt daarom zeker om de nodige oefening. Geef het niet na één keer op en probeer het gewoon nog een tweede keer.

Genoeg gepraat: we gaan beginnen met de zeven stappen!

Stap 1. Zorg voor een goed gereinigde huid

huid reinigenVoordat je begint met het aanbrengen van make-up is het absoluut noodzakelijk om je huid vooraf goed te reinigen. Het reinigen van je huid is een doorlopend proces, je doet het dus ook wanneer je niet van plan bent om make-up te gaan dragen.

Gebruik in ieder geval elke avond een milde reiniger en breng kort daarna een toner aan. Het is niet nodig om je gezicht in de ochtend opnieuw te reinigen, het simpelweg wassen van je gezicht met water is dan voldoende.

Tweemaal per dag je gezicht reinigen kan in feite geen kwaad, maar overmatig gebruik van reinigende middelen willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.

In de winter kan het van belang zijn om meer aandacht te besteden aan het reinigen van de huid. Bereid je huid voor op hele lage temperaturen door het gebruik van bijvoorbeeld een crème in de ochtend.

Stap 2. Breng primer aan op de huid

Om ervoor te zorgen dat de make-up in ieder geval de hele dag blijft zitten, is het aan te raden om gebruik te maken van primer. De primer zorgt ervoor dat je huid net wat egaler wordt en je poriën wat kleiner worden.

De make-up zal zich daardoor beter hechten aan je huid, wat ervoor zorgt dat je het gedurende de dag minder vaak of zelfs helemaal niet hoeft bij te werken.

Bij primers heb je de keuze uit een poedervorm, een vloeibare vorm en een vaste vorm. De primer breng je altijd als eerst aan na de eventuele beschermende crème bij lage temperaturen. Pas daarna ga je verder met het aanbrengen van andere soorten make-up.

Stap 3. Breng je foundation aan

foundationWelke foundation het best bij jouw huid past, is echt afhankelijk van je huidttype. Wanneer je huid een koele ondertoon heeft, dan kan het aanbrengen van foundation met een roze tint mooi uitpakken.

Voor het aanbrengen van de foundation kun je gebruikmaken van je vingertoppen, maar ook het gebruik van een beauty blender kan zeker handig zijn.

Beperk overmatig gebruik van foundation
Breng je foundation alleen aan op plekken waarvan jij vindt dat het nodig is. Het is niet aan te raden om foundation op het gehele gezicht aan te brengen.

Niet alleen valt het dan op de plekken waar je het zou moeten gebruiken minder op, het laat ook duidelijk zien dat je erg veel make-up gebruikt.

Foundation wordt meestal gebruikt op het voorhoofd, de kin en eventueel de wangen. Soms gebruiken vrouwen het ook onder de ogen, maar hierdoor worden eventuele rimpels mogelijk wel sterker geaccentueerd.

Stap 4. Breng (eventueel) concealer aan

Heb je last van oneffenheden in je huid? Dan kun je gebruikmaken van concealer voor het wegwerken hiervan. Concealer wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het wegwerken van rode plekken of het camoufleren van puistjes.

De concealer kun je op de nodige plekken aanbrengen door gebruik te maken van een klein kwastje.

Blauwe wallen wegwerken met concealer
Het gebruik van concealer is ook geschikt voor het wegwerken van blauwe wallen onder de ogen. Zorg er dan voor dat je de concealer in twee lagen aanbrengt, waarbij je na de eerste laag de concealer eerst laat intrekken voor het aanbrengen van de tweede laag.

Stap 5. Gebruik poeder voor het camoufleren van vlekken

Door wat make-up poeder te gebruiken, kun je voorkomen dat je later vlekken ziet de van de foundation en concealer. Gebruik het poeder alleen op de delen van de huid waar je foundation of concealer hebt gebruikt.

Stap 6. Breng oogschaduw aan

Wil je net wat meer accent leggen op je ogen? Dan kan het gebruik van oogschaduw uitkomst bieden. Voordat je oogschaduw aanbrengt is het van belang om eerst een eye primer aan te brengen. De volgende stap is het aanbrengen van de oogschaduw.

Het aanbrengen van oogschaduw is in het begin een tijdrovend klusje, maar na verloop van tijd zal het zeker gemakkelijker gaan!

Stap 7. Breng een passende lippenstift aan

lipsticksJe bent bijna klaar met het doorlopen van de stappen. De laatste stap is het aanbrengen van passende lippenstift. Welke lippenstift je het best kunt gebruiken is natuurlijk volledig aan jou.

Wanneer je overdag lippenstift draagt, dan is het aan te raden om een zo neutraal mogelijke kleur te gebruiken. Opvallende lippenstift kan wel weer worden gebruikt wanneer je bijvoorbeeld naar een feestje gaat.

Het goed aanbrengen van lippenstift is in het begin even oefenen, maar als je het eenmaal door hebt stelt het niet zoveel meer voor.

Zorg er natuurlijk wel voor dat de kleur van de lippenstift goed past bij de andere make-up die je hebt aangebracht; het moet tenslotte allemaal één geheel gaan vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *