De juiste make-up voor het juiste kleurtype

De juiste make-up voor het juiste kleurtype

Make-up komt in vele kleuren en tinten en lang niet alle kleuren zullen even goed staan bij iedereen. De één kan heel goed felle, krachtige kleuren dragen, waarbij voor een ander lichte en zachte tinten goed passen. Ook zal de één warmere kleuren beter kunnen dragen dan een ander waarbij koelere tinten meer tot hun recht komen.

Voor het juist uitkiezen van geschikte tinten en kleurpatronen in make-up als lipsticks, oogschaduw en rouge, speelt de ondertoon van de huid een belangrijke rol. De verschillende tinten zijn onderverdeeld in vier verschillende categorieën, op basis waarvan kan worden vastgesteld welke kleuren het beste bij je zullen passen.

Deze hebben de namen van de vier seizoenen gekregen en ieder persoon valt binnen een bepaalde categorie en zal de kleuren die hieronder vallen goed kunnen dragen. Dit is uiterst handig voor het uitkiezen van de juiste lipstick of rouge.

Vierseizoenen kleuranalyse

kleurtype celebsOm de juiste categorie te bepalen en dus vast te stellen welke kleuren het beste bij je zullen passen, is het mogelijk om een kleuranalyse te doen.

De ondertoon van de huid, de haarkleur en de oogkleur bieden een basis voor een natuurlijk seizoen type, die met een vierseizoenen kleurenanalyse zijn vast te stellen.

Je kunt hier vervolgens je garderobe op afstellen en bovendien de kleuren in je make-up op afstellen.

Met name lipsticks bieden een keur aan kleuren en lang niet alle zullen je optimaal staan.

Zodra je weet welk seizoen type je bent, kun je wel gemakkelijker de keuze van een nieuwe lipstick laten leiden door de kleuren die binnen dit type als passend worden beschouwd.

Een goede lipstick kan ervoor zorgen dat je er gezonder, sprekender en zelfverzekerder uitziet, waar andere lipsticks je flets maken en ertoe kunnen leiden dat mensen je minder serieus nemen.

Het is dus zeker belangrijk om een kleur te kiezen die werkelijk bij jouw type past.

Welk kleurtype ben je?

Bij het bepalen van een geschikte tint voor een lipstick, rouge of oogschaduw, zul je moeten kijken welk kleurtype je bent en welk contrasttype daarbij past. De ondertoon van de huid bepaalt of je kunt kiezen voor een koele of warme tint voor een lipstick.

Er zijn 3 soorten pigmenten die leiden tot een bepaald type ondertoon, namelijk melanine, hemoglobine en caroteen.

De ondertoon kan koel of warm zijn en je kunt dus vallen onder koele of warme kleurtypes. Aan de binnenkant van je onderarm kun je het gemakkelijkst vaststellen tot welk type je behoort. Ook kun je de betreffende kleurpaletten bij je lichaam houden en zien welke het beste past.

Kleuren met een blauwe ondertoon passen goed bij koele kleurtypes en kleuren met een gele ondertoon passen goed bij warme kleurtypes. Omgekeerd zullen de kleuren minder goed staan of zelfs vloeken met je uitstraling. Het is dus belangrijk hier op te letten bij het uitkiezen van de juiste make-up.

Bepaal je seizoen type

Koele kleurtypes zijn onder te verdelen in winter- of zomertypes, waarbij de wintertypes een diepe, donkere uitstraling hebben en zomertypes juist een lichte en zachtere uitstraling. Warme kleurtypes kenmerken herfst- en lentetypes, waarbij de herfsttypes wederom eerder de donkere uitstraling geven en lentetypes juist een lichtere en frisse uitstraling hebben.

De winter- en herfsttypes horen bij de harde contrasttypes en de zomer- en lentetypes bij de zachte contrasttypes.

Wanneer je kunt vaststellen tot welk seizoen type en contrasttype je hoort, kun je een stuk gemakkelijker de geschikte kleuren vinden voor je make-up. De kleuren zullen de ondertoon van je huid complimenteren en hierdoor zal je make-up beter tot uiting komen.

Je zult er meer uitstraling door krijgen en er gezonder uit gaan zien. De make-up zal daadwerkelijk ervoor zorgen dat je je goed voelt en dat oneffenheden in je gezicht wegvallen. Het gebruik van de juiste kleurtinten in je make-up zullen een waar verschil maken.

Tinten voor kleurtypes

makeup voor ieder kleurtype

Het is belangrijk om te weten welke tinten het beste passen bij welk kleurtype. Enkel dan zul je de beste resultaten behalen bij het uitkiezen van de geschikte make-up. Lentetypes en herfsttypes hebben een gele ondertoon in hun huid en kunnen hierdoor kiezen uit kleuren roze en lichte koraaltinten of kleuren met een warme ondertoon.

Lentetypes kiezen warme tinten als goud, zalm of perzik, maar ook groen, roze of fel kanariegeel.

Kies als herfsttype voor warme chocolade, rode of bruine tinten. Kleuren als goud, roestbruin of petrolblauw zullen ook bijzonder staan.

Winter- en zomertypen kiezen kleuren met een koele ondertoon, met een rozige ondertoon eerder dan een warme, oranjetint.

Zomertypes kiezen het beste zachte, koele rozetinten of nudekleuren.

Wintertypes kunnen zich uitleven met felle, sprekende kleuren en kunnen deze het beste dragen van alle kleurtypen. Goede tinten zijn kleuren met een zilveren of blauwe ondertoon en metallics.

Wanneer je weet welk kleurtype je bent, wordt het uitkiezen van geschikte make-up een stuk gemakkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *