Deze 8 fouten maak jij ook bij het reinigen van je gezicht!

Deze 8 fouten maak jij ook bij het reinigen van je gezicht!

Wist jij dat het belangrijk is om je gezicht dagelijks goed te reinigen? Zeker als je regelmatig make-up draagt is het cruciaal om je gezicht elke dag te reinigen om je huid in goede conditie te houden.

Niet alleen de routine van het dagelijks reinigen is belangrijk, het is misschien nog wel belangrijker om je gezicht op de juiste wijze te reinigen.

Wij hebben onderaan een overzicht gemaakt van acht fouten die vrouwen doorgaans maken bij het reinigen van hun gezicht en hoe het eigenlijk zou moeten.

Maak jij deze fouten ook?

1. Uitsluitend reinigingsdoekjes gebruiken

gezicht reinigenDe eerste veelgemaakte fout bij het reinigen van het gezicht is het volledig vertrouwen op reinigingsdoekjes als voldoende reinigingsmiddel.

Hoewel deze doekjes geschikt zijn voor het verwijderen van make-up van het gezicht, hebben ze totaal geen reinigende werking.

In plaats van alleen reinigingsdoekjes te gebruiken, is het van belang een milde cleanser te gebruiken om je gezicht goed schoon te kunnen maken.

Voor het verwijderen van make-up op je gezicht kun je gebruikmaken van een reinigende balsem. Let er wel op dat je slechts een klein beetje balsem hoeft te gebruiken en het licht moet verdunnen door water toe te voegen.

Na gebruik moet je altijd je gezicht grondig afspoelen om balsemresten te verwijderen.

2. Het verkeerde reinigingsproduct gebruiken

Merk jij elke keer na het wassen van je gezicht dat je huid wat trekkerig aanvoelt? Dan is de kans groot dat je waarschijnlijk het verkeerde product gebruikt. Een trekkend gevoel van de huid na het reinigen is meestal een teken dat je een te harde reiniger gebruikt.

Kies in plaats van deze harde reiniger voor een milde reiniger op oliebasis. Dit is veel geschikter voor een gevoelige huid.

3. Het gezicht te vaak reinigen

Hoewel het reinigen van je gezicht bijzonder belangrijk is om de huid in goede conditie te houden, kan te veel wassen juist voor een averechts effect zorgen. Eén of twee keer per dat je gezicht reinigen is ruim voldoende.

Wanneer je vaker dan twee keer per dag je gezicht wast, dan zul je merken dat je sneller een geïrriteerde huid krijgt.

Vooral op dagen waarop je geen make-up hebt gedragen, is één keer per dag je gezicht reinigen ruim voldoende. Spoel dan aan het eind van de dag alleen je gezicht nog even af met wat water.

4. Te warm of te koud water gebruiken tijdens het reinigen

Veel vrouwen denken dat het beter is om de huid met warm water te reinigen. Toch is dit niet waar. Het wordt geadviseerd om de huid uitsluitend met lauw water te reinigen, aangezien je met warm water juist voor uitdroging van de huid zorgt.

Deze uitdroging kan juist zorgen voor een overproductie van talg, hetgeen voor oneffenheden in de huid zorgt.

5. Het te veel scrubben van de huid

Scrubben geeft het gevoel van een schone huid. Toch is het aan te raden om maximaal twee keer per week je huid te scrubben. Als je dit vaker doet, dan heb je een grotere kans op uitdroging en ontsteking van de huid. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

6. Het droogwrijven van de huid

huid droogdeppen met handdoekBen je klaar met het reinigen? Wrijf je huid dan niet droog met een handdoek! Juist deze wrijving zorgt op termijn voor meer rimpels en irritaties aan de huid.

In plaats van het droogwrijven van de huid kun je beter met een handdoek deppen.

Het droogdeppen van het gezicht moet altijd met een schone handdoek gebeuren om het verspreiden van bacteriën te voorkomen.

7. Te lang wachten met het hydrateren van de huid

Veel vrouwen wachten met het hydrateren van de huid tot de huid volledig droog is. Het is veel beter om de crème en serum direct na het reinigen van het gezicht aan te brengen. Juist als de huid nog wat vochtig is, worden de ingrediënten van de crèmes en serums veel beter opgenomen.

8. Te veel geld besteden aan cleansers

De laatste fout die vaak gemaakt wordt is dat een dure cleanser in verband wordt gebracht met goede kwaliteit. Toch hoeft een goede cleanser helemaal niet zoveel geld te kosten.

Het is aan te raden om een eenvoudige cleanser te kopen, maar er wel op te letten dat er vooral gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *