Hoe je kunt zorgen voor volledige camouflage van puistjes

Hoe je kunt zorgen voor volledige camouflage van puistjes

Vrijwel iedereen heeft wel eens te maken met het ontstaan van puistjes op de huid. Natuurlijk komen de puistjes meestal op momenten dat je er niet op zit te wachten, bijvoorbeeld tijdens een belangrijke sollicitatie of net voor een eerste date.

Het is dan ook niet vreemd dat mensen de gekste capriolen uithalen om de puistjes te camoufleren. In dit artikel besteden we aandacht aan het camoufleren van puistjes en leggen we je een aantal methodes uit die goed werken en daarnaast niet schadelijk zijn voor je huid!

Hoe het camoufleren van puistjes juist averechts kan werken

Vaak smeren mensen in paniek allerlei (verkeerde) middelen op hun huid in de hoop dat dit de puistjes zal camoufleren. Het gebruik van de verkeerde producten kan er niet alleen voor zorgen dat je puistjes allesbehalve gecamoufleerd worden, het kan er ook nog eens voor zorgen dat ze gaan ontsteken.

Het gevolg is dat je dan nog veel langer met de puistjes zit opgescheept.

Wanneer je ervoor kiest om je puistjes te camoufleren, dan is het aan te raden om dit alleen op een goede manier te doen. Daarnaast is het aan te raden om het alleen te camoufleren als het echt noodzakelijk is. Het is natuurlijk zo dat puistjes sneller genezen wanneer je hier geen camouflerende middelen op smeert.

De verschillende soorten en de beste camouflagemanieren

Er zijn verschillende soorten puistjes. Elke soort puistjes vraagt om een specifieke camouflagemanier. Hieronder zullen we de verschillende soorten puistjes en de beste camouflagemanier kort bespreken, zodat je er direct mee aan de slag kunt gaan!

Het camoufleren van whitehead puistjes

puistjes camouflerenWhitehead puistjes zijn puistjes met de welbekende witte kop. Deze puistjes zijn met make-up enorm makkelijk te verbergen, het is alleen een kwestie van het toepassen van de juiste camouflagemanieren.

Voor het maskeren van whitehead puistjes is het gebruik van harde concealer aan te raden.

Het is de bedoeling dat de concealer een niet zo vloeibare structuur heeft, want daardoor kan het zich moeilijker hechten aan je huid.

De juiste concealer voor het camoufleren van deze soort puistjes kun je herkennen aan de term ‘applicator’ op het potje van de concealer.

Gebruik voor het camoufleren van de whitehead puistjes een kleine concealerkwast. Vaak heb je maar erg weinig concealer nodig, gebruik daarom ook zeker niet te veel. Stip de plekjes aan waar de puistjes zich bevinden.

Natuurlijk moet de rest van je gezicht ook matchen met de kleur van de concealer, gebruik het daarom ook op andere plekken om de focus van de zojuist bedekte puistjes te halen. Wanneer je de concealer goed hebt gebruikt, zul je nu vrijwel niets meer zien van de whitehead puistjes.

Het camoufleren van cystische-acne puistjes

Cystische-acne is herkenbaar aan opgezwollen en vaak licht rode puistjes. Daar waar het camoufleren van whitehead puistjes relatief gemakkelijk is, is het camoufleren van cystische-acne alweer een stukje moeilijker.

Voordat je begint met het behandelen van de puistjes, is het van belang om ervoor te zorgen dat de puistjes minder irriteren. Dit kun je doen door een washandje nat te maken met koud water en dit er kort tegenaan te houden. Daarna is het tijd om te beginnen met het camoufleren van de puistjes.

Gebruik eerst normale foundation over het gehele gezicht. Daarna is het tijd om de puistjes te behandelen. De eerste behandeling doe je met een groene concealer, hetgeen zorgt voor minder roodheid.

Teint corrector – vert 3g

Daarna kun je daar een concealer overheen smeren in de kleur die je zelf wilt. Kies daarvoor wel een concealer met een redelijk medium dekking, anders heb je de kans dat de plekjes met cystische-acne juist duidelijker opvallen.

Het camoufleren van uitgedroogde puistjes

Na het uitknijpen van puistjes ontstaat er meestal een uitgedroogd puistje met soms ook nog wat zichtbare droge velletjes. Het is dan natuurlijk van belang dat je zorgt voor voldoende hydratering van de huid.

Een goede methode om de droge plekjes te verminderen is het gebruik van een scrub. Het is hierbij wel van belang dat je het puistje zelf niet scrubt, dit zorgt namelijk alleen maar voor meer irritatie. Kies voor het camoufleren van uitgedroogde puistjes voor een hydraterende concealer.

Het is dus af te raden om een harde concealer te gebruiken. Natuurlijk is het wel zo dat hydraterende concealers meestal voor een wat minder duidelijke dekking zorgen, maar uiteindelijk is dit wel de beste keuze wanneer je snel van de puistjes af wilt zijn.

Kies voor een concealer met een lichte of medium werking.

Het camoufleren van rode puistjes

Het camoufleren van heftige geïrriteerde rode puistjes doe je eigenlijk hetzelfde als het camoufleren van cystische-acne puistjes. De eerste stap is wederom het weghalen van de irritatie met een koud washandje.

Daarna breng je een groene concealer en daarna een concealer met een gelige ondertoon aan op de plek van de puistjes aan.

Puistjes vergen meer behandeling dan alleen camouflage

Met het camoufleren van de puistjes los je het uiteindelijk probleem natuurlijk niet op. Aan het eind van de dag zullen de puistjes er nog gewoon zitten. Het is aan te raden om jezelf daarom ook in te lezen in het behandelen van de puistjes.

Dit zorgt ervoor dat je de volgende keer niet weer op het laatste moment aan de slag moet met concealer voor het verbergen van de puistjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *