Hoe kies je een goede foundation?

Hoe kies je een goede foundation?

Hallo ladies! In deze blogpost leggen we kort even uit waarvoor je een foundation nu juist gebruikt en hoe je een goede foundation kiest.

Waarvoor dient foundation?

Een foundation is waarschijnlijk een van de belangrijkste producten in je make-up gamma. Het maakt je huid egaler en camoufleert onvolmaaktheden. Het is belangrijk om voor je huidskleur en huidstype een juiste foundation te kiezen. Dit is iets waar veel vrouwen het namelijk moeilijk mee hebben.

Bij het kiezen van een goede foundation hou je dus best rekening met volgende punten en tips:

1) Je huidstype

Als je een vette huid hebt, kies dan best voor een foundation die matterend werkt. Klik hier voor een overzicht van onze matte foundations. Ga ook best voor een foundation dat olievrij is en omdat
de natuurlijke olie van je huid de foundation donkerder kan maken, ga je best voor een lichter tintje van foundation.

Indien je een droger huidtype hebt kan je steeds kiezen voor een foundation op waterbasis.

Voorkom foundation in poedervorm want die foundations absorberen de natuurlijke oliën van je huid en zorgen voor een extra droge (onnatuurlijke) look van je huid.

Als je een droog huidtype hebt kies je best ook een kleur van foundation dat het meest lijkt op je natuurlijke huidskleur.

Goede Foundation uitproberen

 

2) Je huidskleur

Je foundation moet overeen komen met je huidskleur en omdat er zoveel verschillende tinten foundations bestaan is het kiezen van de juiste kleur voor de meeste vrouwen een moeilijke opdracht.

Als je nergens je gepaste kleur kunt vinden, kan je nog altijd 2 verschillende kleuren gaan mengen om je uiteindelijke kleur te bekomen. Vraag hierbij best raad aan een visagiste, zij helpt je met veel plezier!

Nog Enkele Tips:

  • Omdat in de winter je huid bleker is dan in de zomer, heb je best 2 kleurtinten van foundation in huis.
  • Foundation breng je het makkelijkst aan met een foundation brush of een sponsje, maar maak je sponsje altijd even nat voor gebruik!
  • Houd zeker rekening met de dekking van de foundation, ze verschillen namelijk van licht, naar medium tot zware dekkingsgraad.
  • Je foundation kies je best uit in natuurlijk licht, want in kunstlicht is de ware kleur en tint van foundation anders. Breng de verschillende foundations op je kaak aan en kijk welke kleur van foundation het best bij je huid past. De foundation die het best “mengt” met je huid is de perfecte match! Veel succes! 😉

In onze volgende blogpost leggen we je uit hoe je het best rode plekjes en donkere wallen kunt camoufleren. Tot volgende keer!

Eén reactie op “Hoe kies je een goede foundation?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *