Hoe een mascara kiezen dat het best bij je past?

Alle wimpers zijn verschillend en gelukkig geldt dat ook voor de mascara’s. Voor elke wimpersoort is er een gepaste mascara. Net als in de liefde moet je gewoon de perfecte match vinden! Een goede balans tussen de formule van je mascara en de grootte en lengte van het borsteltje is zeer belangrijk!

Aan de slag!

Eerst en vooral moet je weten welk type wimpers je hebt. Lange wimpers die krullen, korte wimpers, lange wimpers die niet krullen (dus recht zijn), of wimpers die kort zijn aan de ene kant van je oog en lang aan de andere.

Lange wimpers

Met lange wimpers ga je best voor een krullende formule. Deze formule zal je natuurlijke lengte benadrukken en je wimpers liften, om zo je ogen open en groter te doen lijken. Bij lange wimpers kan je ook best je wimpers afwerken richting de buitenste hoek van je oog om een ‘cat eye’ effect te creëren.

Breng het meest mascara aan op de buitense haartjes en trek ze telkens naar boven. Wat het borsteltje van je mascara betreft: voor vrouwen met lange wimpers maakt de lengte van het mascara borsteltje niet veel uit.

Mascara Tempting – ultra noir 9ml

Korte wimpers

Kies een mascara die zowel volume als lengte creëert en ga voor een smal borsteltje met haartjes die dicht naast elkaar staan. De meeste vrouwen met korte wimpers denken dat ze juist voor een dik borsteltje moeten gaan, maar dat is een vergissing, hoewel bij de meeste mascara’s voor volume een dik borsteltje zit, zijn deze niet voor iedereen geschikt.

Met een dik borsteltje gaan je wimpers dik en vol klonters zitten. Zorg dat je dicht bij de wortels extra lagen mascara aanlegt voor meer volume.

Mascara Sublicils volume – noir 9ml

Lange wimpers die niet krullen

Hier kan je niet te werk gaan zonder een wimperkruller! Gebruik hier ook een mascara met een krullende functie. Breng je mascara aan met een smal borsteltje en krul de wimpers met je wimperkruller. Eerst krul je dicht bij de wortels en daarna in het midden van je wimperlengte. Breng hierna op de wortels nog een laagje mascara aan voor extra volume.

Mascara Lovely Cils – noir 10ml

Korte wimpers aan de ene ooghoek en lange aan de andere.

Niet gelijke lengte van wimperhaartjes kunnen het resultaat zijn van beschadiging door valse wimperlijm of het niet altijd reinigen van je ogen na het dragen van make up.

Kies dus een mascara met natuurlijke ingrediënten en met bestanddelen die de haargroei stimuleren. Gebruik ook een dik borsteltje om aan de kortere haartjes volume te geven zodat het grote verschil tussen de haartjes niet zo zichtbaar wordt.

Alvast veel succes ladies!