Hoe wenkbrauwen in vorm brengen

Hoe wenkbrauwen in vorm brengen

Mooie wenkbrauwen zijn de laatste tijd een echte trend geworden. Ze kunnen je make-up look helemaal afmaken of juist verpesten, daarom is het belangrijk om correct aan de slag te gaan. Wenkbrauwen zijn namelijk heel belangrijk voor je gezichtsuitdrukking.

Zware, hoekige wenkbrauwen tonen een strenge uitstraling. Ronde en dunnere wenkbrauwen geven dan meer een zachte, onschuldige uitstraling en een ‘borstel’ boven je ogen ziet er dan op haar beurt heel onverzorgd uit.

Een basisregel voor het vormen van je wenkbrauwen is redelijk simpel. Vanaf het beginpunt bij je neus loopt je wenkbrauw zachtjes omhoog, vervolgens maakt het een zachte afbuiging naar beneden. Let erop dat je wenkbrauw altijd iets breder is bij de aanzet en mooi smal aan het einde.

Wenkbrauw vorm bepalen

Om het begin- en eindpunt van je wenkbrauwen te bepalen bestaat er een eenvoudig trucje met een potlood:

wenkbrauwen vormen1. Hou je potlood verticaal naast je neusvleugel. Waar het potlood je wenkbrauw raakt, is je beginpunt.

2. Leg vervolgens je potlood op het puntje van je neus richting het pupil van je oog. Waar het potlood je wenkbrauw raakt, daar hoort de hoek van je wenkbrauw te zijn.

3. Hou dan je potlood schuin langs je neusvleugel richting de buitenste ooghoek. Waar het potlood je wenkbrauw raakt of kruist is je eindpunt.

Er bestaan ook uiteraard speciale sjablonen die je op je wenkbrauwen kunt leggen. Zo kan je meteen zien welke haartjes er weg moeten.

Wenkbrauwen accentueren

Nu je vorm bepaald is, wordt het tijd om je wenkbrauwen te accentueren. Daarvoor heb je een wenkbrauwpotlood en een wenkbrauwpoeder nodig in de kleur dat best bij je past.

Dan kan je vervolgens aan de slag:

wenkbrauw vorm voorbeelden1. Teken een lijn onderaan je wenkbrauw, van begin tot het einde.

2. Teken vervolgens een lijn bovenaan je wenkbrauw, let op, enkel het ‘staartje’ tot ongeveer 1cm van het beginpunt van je wenkbrauw.

3. Kleur dan volledig het ‘staartje’ van je wenkbrauw met poeder in.

4. Goed blenderen, zodat de kleur van je poeder gelijkmatig verspreid is. Heel lichtjes aan het beginpunt tot mooi donker aan het eindpunt.

5. Breng als laatste onderaan je wenkbrauwen een highlighter aan, zo worden je ogen gelift en creëer je een open blik.

Producttip: https://www.prettyme.be/categorie/wenkbrauwen/

Eén reactie op “Hoe wenkbrauwen in vorm brengen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *