Lente make-up trend: 3 tips voor nude make-up

Lente make-up trend: 3 tips voor nude make-up

Hoewel de algemene make-up trend al langere tijd verschoof naar minimale make-up en meer aandacht voor de natuurlijke schoonheid, zet deze trend in de lente en zomer van 2019 nog verder door.

Weet je nog niet precies wat nude make-up precies is? Of ben je benieuwd hoe je zelf nude make-up moet aanbrengen? In dit artikel besteden we aandacht aan het aanbrengen van nude make-up en geven we je tips waar je op moet letten!

1. Leg de focus op je huid bij de nude make-up look

nude make-up lookHet hele principe van nude make-up draait om de focus die op de huid wordt gelegd. Niet langer moet make-up de boventoon spelen; de huid staat centraal.

Het is dan ook niet vreemd dat er bij de nude make-up look nauwelijks kleur aan te pas komt, de tinten uit de huid geven namelijk al voldoende kleur aan het geheel.

Natuurlijk wil je dat je huid er stralend uit ziet. Hiervoor kun je gebruikmaken van een doorzichtige foundation. Wil je wel de oneffenheden in je huid wegweken? Dan kun je natuurlijk wel camouflageproducten aanbrengen.

Om bepaalde accenten van het gezicht wat te benadrukken en lichtpunten te creëren, kun je gebruikmaken van crèmes of kleurloze gels.

Kort gezegd ligt de focus dus niet meer op allerlei kleurrijke poeders zoals we die enkele jaren geleden nog wel zagen. De focus ligt tegenwoordig voornamelijk op het tonen van een goed gehydrateerde huid.

2. Gebruik van een blush voor een nude make-up look

Natuurlijk zijn er verschillende manier om het nude make-up effect te bereiken. De tweede manier is door gebruik te maken van een blush. Deze manier zorgt voor de perfecte combinatie tussen een natuurlijk (gehydrateerde) huid in combinatie met de kleur die een blush kan aanbrengen in het gezicht.

Deze manier van het realiseren van een nude make-up effect is bijvoorbeeld perfect als je van nature een erg lichte huid hebt en graag wat kleur wilt aanbrengen in je gezicht. Het is ook bij deze manier van make-up aanbrengen van belang om uitsluitend crèmeachtige producten te gebruiken die niet te dekkend zijn.

Deze tweede manier laat ook wat meer ruimte over om eventuele een niet sterk dekkende lippenstift te gebruiken. Het is alleen aan te raden dit te gebruiken als je denkt dat jouw lippen extra accenten nodig hebben.

3. Gebruik van brons, oker, thee en bronzers

De derde manier voor het realiseren van het nude make-up effect is het gebruik van natuurlijke kleuren die meer accenten leggen op de huid. Hierbij kun je denken aan brons, oker, thee en bronzers. Het is ook hierbij van belang dat de producten die je gebruikt niet te dekkend zijn.

Eigenlijk moet je dus niet kunnen zien dat je daadwerkelijk make-up draagt.

bronzersWanneer je gebruik wilt maken van de kleuren brons, oker, thee en bronzers, dan is het wederom van belang om eerst te kijken wat voor type huid je hebt en welke kleur hier het best bij past.

De kleuren moeten namelijk wederom een verlengde zijn van de kleur en het type van je huid.

Weet je niet zeker welke kleuren het best bij jouw type huid past? Laat je dan altijd even adviseren.

Het resultaat moet uiteindelijk nog steeds een goed uitziende gehydrateerde huid zijn, waarbij de aangebrachte make-up slechts een ondersteunende rol speelt en nauwelijks zichtbaar is.

Vooral bij deze derde manier voor het creëren van het nude make-up effect is het risico al snel dat de make-up te aanwezig is, waardoor het idee achter het nude make-up effect volledig verloren gaat.

Gebruik de bronzer in deze stap dus niet voor het definiëren van junkbeenderen, zoals je wellicht wel gewend was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *