Met deze tips heb jij geen extensions meer nodig

Niet iedereen is gezegend met lange wimpers, en het lijkt ook niet voor iedereen weggelegd om prachtige Bambi wimpers te maken. Goed nieuws: dit is zeker wel mogelijk! En nee, dan hebben we het niet over extensions.

Lange en volle wimpers creëren is een combinatie van een goede mascara, de juiste producten gebruiken en een heleboel geduld. Want lange wimpers krijg je helaas niet in één nacht, je moet hier echt tijd insteken. Maar daar krijg je uiteindelijk ook iets terug waar je nog heel lang van kunt genieten.

Kies goede mascara

Het is als eerst belangrijk dat je goede mascara gebruikt. Dit is een missie op zich, want er zijn zoveel soorten dat het moeilijk is om te bepalen welke goed is. Er zijn speciale mascara’s uitgebracht die je wimpers een stuk voller en langer kunnen maken. En daar hoef je helemaal niet altijd veel geld voor uit te geven.

Een long lash mascara van Maybelline bijvoorbeeld kan je wimpers veel voller laten lijken. Maar dat geldt ook voor een variant van Charlotte Tilbury of Dior. Online kun je reviews lezen van anderen voordat je jouw keuze maakt. Een goede mascara is al het halve werk!

Maybelline Mascara – Illegal Length Black

Een goede combinatie

Het effect van de juiste mascara kun je nog meer versterken door het gebruik van zogenaamde wimper primer. Net als bij foundation zorgt deze primer voor een goede basis voor de mascara, zodat de wimpers nog voller lijken. De combinatie van primer en mascara kan dus een fantastisch effect hebben.

L’Oréal Mascara – False Lash X Fiber 2 Step Black

Het is wel belangrijk om je make-up er ’s avonds weer goed af te halen, want slapen met make-up kan vervelende gevolgen hebben voor je ogen. Geïrriteerde oogleden of zelfs ontstekingen zijn vaak het gevolg van slapen met mascara op.

Voorzichtig met nepwimpers

Veel mensen grijpen snel naar nepwimpers, om tijdelijk te kunnen genieten van lange wimpers. Als je echt voor langere wimpers wilt gaan kun je deze nepwimpers beter niet gebruiken. De wimpers moet je vastmaken met lijm, zodat ze goed blijven zitten.

Maar aan het einde van de dag moet je ze er ook weer afhalen, en daar kan het fout gaan. Als je niet voorzichtig te werk gaat loop je het risico om je eigen wimpers mee te nemen.

Dan ben je een paar wimpers kwijt, en dat brengt je gelijk weer tot een achterstand in het creëren van lange wimpers! Wees daarom altijd voorzichtig als je ze toch wilt gebruiken.

Wees rustig met reinigen

Ook wanneer je mascara gebruikt moet je oppassen met het reinigen van je gezicht. Haal je make-up er rustig af en boen niet te hard over je gezicht. Je wimpers kunnen hier van afbreken, en dat wil je niet! Ook is het gebruik van waterproof mascara af te raden.

Je wimpers worden hier harder van en het is moeilijker van je ogen af te halen. Met als resultaat dat je wat hardhandiger moet zijn met het eraf halen van de mascara. Tip: gebruik altijd speciale remover voor oogmake-up en laat de make-up eerst even losweken zodat je niet hoeft te wrijven.

Lange wimpers met vitamines

Een andere truc voor langere wimpers is het gebruik van vitamines. Vitamines die in ons eten zitten zorgen onder andere voor de groei van haar. Maar om extra vitamines binnen te krijgen kun je speciale supplementen kopen.

Vitamine B8 en vitamine D zorgen voor haargroei, maar ook voor het behoud van sterke wimperharen.

Wil je liever geen supplementen gebruiken en kies je voor vitamines uit eten? Vitamines B8 zit eieren, melk, noten, pinda’s en sojaproducten. Vitamine D vind je in vette vis zoals zalm, makreel en paling, maar ook zonlicht is een bron van deze vitamine.

Serum voor lange wimpers

Je kunt natuurlijk ook voor een veelgebruikte truc gaan: wimperserum. Een serum moet je dagelijks aanbrengen bij de wimperrand. Veel mensen zweren bij deze serums en zeggen echt effect te merken. Er zijn veel prijzige serums, maar ook enkele betaalbare, zoals deze:

Verzorgend Wimperserum met Keratine en Collageen

De meeste serums bevatten castor-olie of een andere olie die de groei stimuleert. Een serum moet je wel bijhouden, omdat het eigenlijk de groei van je wimpers verlengt. De wimpers vernieuwen zich iedere drie maanden. Wanneer je stopt met het serum zullen je wimpers vanzelf de lengte weer verliezen.

Hulp van de wimperkrultang

Hoewel niet iedereen fan is van deze truc, kan hij toch helpen om vollere en langere wimpers te creëren: de wimperkrultang. Door goed gebruik van de wimperkrultang krullen je wimpers in een boogje omhoog en worden ze dus langer.

Wanneer je na gebruik mascara opdoet heb je een prachtig effect. Andere tips voor het behouden van je wimpers zijn zo min mogelijk in je ogen wrijven maar ook een slaapmasker gebruiken. Hiermee voorkom je dat je ’s nachts in je ogen wrijft en blijven je wimpers intact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *