Straal met een gouden make-up look tijdens de feestdagen!

Straal met een gouden make-up look tijdens de feestdagen!

gouden make-up lookDaar waar een gouden make-up look normaal gesproken wat te veel van het goede is, is het geen enkel probleem om hier tijdens de feestdagen mee uit te pakken.

Tijdens de feestdagen komt het allemaal niet zo nauw en heb je de mogelijkheid om wat meer uit te pakken met make-up wat je normaal niet zou gebruiken.

De meeste mensen dragen zelden gouden make-up en weten daardoor niet goed hoe ze deze tijdens de feestdagen moeten aanbrengen.

In dit artikel geven we je een aantal handige tips voor het dragen van gouden make-up, waarmee je tijdens de feestdagen kunt stralen!

Voorbereidingen van een gouden make-up look

Het is belangrijk om jezelf te beseffen dat een gouden make-up look snel rommelig kan ogen. Daarom is het aan te raden om te beginnen met een rustige, egale basis. De eerste stap is dan ook om de huid voor te bereiden op de goudtinten die je later gaat aanbrengen.

Het voorbereiden van de huid doe je met een egaliserende foundation en make-up primer.

Met deze foundation en primer zorg je ervoor dat oneffenheden in de huid verdwijnen. Daarnaast zorgt deze combinatie ervoor dat je later de basis make-up niet gedurende de dag hoeft bij te werken.

Wanneer je ook je ogen of lippen wilt opmaken, dat kan het verstandig zijn om hier een speciale primer voor je lippen of een oogmake-up primer voor aan te schaffen. Hierdoor weet je ook zeker dat de make-up op je ogen en lippen ook lang blijven zitten.

Het kiezen van de kleur goud

De tweede stap is het kiezen van de kleur goud. Dit is ook meteen de moeilijke stap van het creëren van jouw gouden make-up look. In deze stap moet je namelijk bepalen welke kleur goud het best bij jouw huidskleur past. Als je een heel licht huid hebt, dan kun je bijvoorbeeld het best kiezen voor een witgouden tint, vergelijk met parelmoer of champagne.

Bij een getinte huid past geelgouden make-up weer wat beter, aangezien dit een warm karakter geeft aan de huid.

Bij een donkere huid past een rosé gouden of brons gouden make-up weer een stuk beter. Natuurlijk zijn dit slechts richtlijnen. In de praktijk blijkt dat er nog veel verschillende combinaties mogelijk zijn. Daarnaast is het uiteraard ook een kwestie van smaak; wellicht vind jij een andere combinatie net wat mooier.

Tijdens de feestdagen mag je flink uitpakken!

Tijdens de feestdagen is eigenlijk niets gek op het gebied van make-up. Kerst en Nieuwjaar zijn de ideale dagen om daarom eens flink uit te pakken met make-up wat je normaal nooit zou dragen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gouden lipstick of make-up met glitters.

La splash crystalized glitter gold rush

Natuurlijk hoeft het zich niet te beperken tot je gezicht, zo kun je een gouden make-up look ook combineren met goud en glitters op je nagels. Het is wel van belang om consistent te blijven met de keuzes die je maakt. Als je voor een gouden make-up look kiest tijdens de feestdagen, dan moeten deze tinten natuurlijk wel overal terug blijven komen.

Het is erg moeilijk om alvast een make-up look te bepalen, terwijl je nog niet precies weet wat je tijdens kerst en Nieuwjaar gaat dragen. Het is daarom aan te raden om eerst te gaan shoppen voor een outfit en daar vervolgens je make-up op aan te passen.

Op deze manier voorkom je dat je bijvoorbeeld kiest voor een make-up look vol glitter en glans en hier vervolgens een jurk in een standaard kleur bij draagt.

Laat je creativiteit de vrije loop, maar overdrijf niet

Hoewel tijdens kerst en nieuwsjaar niets te gek is op het gebied van make-up, is het wel van belang om niet te overdrijven. Uiteindelijk moet make-up nog altijd ondersteunend zijn aan de schoonheid van het gezicht.

Waar je heel veel make-up draagt, zeker bij een gouden make-up look, dan gaat de natuurlijke schoonheid snel verloren onder een flinke laag make-up.

Natuurlijk is het lastig om zelf alle keuzes te maken rondom de make-up die je wilt gaan dragen. Vraag altijd iemand om advies als je twijfelt of de gouden make-up look die jij op het oog hebt wel bij jouw huid en uitstraling past en of het niet te overdreven is.

Wissel af tijdens de feestdagen

De feestdagen is een ideale periode om veel te experimenteren met verschillende soorten make-up. Kies er daarom voor om tijdens de feestdagen verschillende nieuwe looks uit te proberen. Daar waar de gouden make-up look bijvoorbeeld ideaal is voor tijdens Nieuwjaar, wil je tijdens de kerstdagen misschien een wat neutralere (chiquere) look aanhouden.

Natuurlijk is ook het combineren van verschillende (subtiele) looks mogelijk.

Wel is het zo dat het combineren van andere soorten make-up bij een gouden make-up look vaak wat rommelig oogt. Probeer daarom zoveel mogelijk consistent te zijn in de make-up keuzes als je kiest voor de gouden make-up look.

Dit zorgt uiteindelijk voor het mooiste resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *