Tips om te stralen tijdens de komende feestdagen

Tips om te stralen tijdens de komende feestdagen

kerstavond make-upMisschien had je het nog niet in de gaten, maar de feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Waar de een voornamelijk stress heeft over het plannen van etentjes met ouders, vrienden of schoonouders, heb jij waarschijnlijk meer stress over jouw make-up tijdens deze dagen.

Nu valt Kerst en Nieuwjaar natuurlijk altijd in een koude periode, waardoor er doorgaans toch wat minder kleur in je gezicht te bekennen is.

De meeste mensen willen graag toch wat kleur terugbrengen in hun gezicht tijdens deze speciale dagen. Zelfs vrouwen die doorgaans niet van make-up moeten weten pakken tijdens de feestdagen groots uit.

Hoe zorg je ervoor dat je ook tijdens de feestdagen van 2018 weer perfect voor de dag kunt komen? In dit artikel geven we je een aantal handige tips waarmee je tijdens Kerst en Nieuwjaar zeker kunt stralen!

Zorg voor een goede match tussen je outfit en je make-up

Aan de basis van een stralende look ligt natuurlijk het uitkiezen van een mooie outfit. Pas nadat je weet wat je tijdens de feestdagen gaat dragen, kun je een passende make-up look uitzoeken. Het is daarom belangrijk om niet te lang te wachten met het kopen van een outfit.

Het is natuurlijk ook belangrijk om vooraf al te weten welke outfit je tijdens welke gelegenheid gaat dragen. Zo wil je tijdens de kerstdagen waarschijnlijk een andere outfit dragen dan tijdens het nieuwjaarsfeest.

Weet je nu al zeker welke make-up look je tijdens de feestdagen wilt? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om bij die look een outfit te kopen. Wanneer je flink wilt uitpakken met een make-up look vol glitters en goud, dan past daar meestal een wat neutralere outfit bij.

Op deze manier zorgt je ervoor dat het geheel niet te overdreven wordt. Neem tijdens het shoppen voor een outfit altijd iemand mee om te beoordelen of het past bij de make-up look die je in gedachte hebt.

Pas jouw make-up aan het gezelschap en de gelegenheid aan

Daar waar je tijdens Nieuwjaar flink kunt uitpakken met allerlei bijzondere soorten make-up, vraagt een etentje met schoonouders tijdens de kerstdagen bijvoorbeeld toch voor een wat neutralere soort make-up. Het is daarom van belang om de make-up look goed aan te passen aan het gezelschap en de gelegenheid.

Wanneer je met vriendinnen uit eten gaat tijdens de kerstdagen, dan wil je waarschijnlijk ook weer wat meer met je make-up experimenteren dan wanneer je met je ouders uit eten gaat. Daarnaast geven feestjes tijdens Nieuwjaar natuurlijk veel meer mogelijkheden en zal niemand je raar aan gaan kijken als je make-up met glitters en goud draagt.

Een stralende verschijning bestaat uit meer dan make-up

zwarte eindejaarsjurkMake-up is slechts één van de onderdelen die voor een stralende verschijning zorgen. Misschien wel net zo belangrijk is een indrukwekkend kapsel, een leuk passende outfit en mooie sieraden.

Het moeilijkste is nog wel dat al deze verschillende onderdelen met elkaar moeten passen en dat je natuurlijk niet wilt dat het geheel wat overdreven wordt.

Je kunt er daarom bijvoorbeeld voor kiezen om tijdens Nieuwjaar de focus meer te leggen op de make-up en het kapsel en tijdens de kerstdagen meer de focus te leggen op een stralende outfit.

Vaak is een etentje tijdens de kerstdagen toch wat formeler, waardoor je doorgaans toch niet echt wilt gaan experimenteren met allerlei nieuwe make-up looks.

De kerstdagen is daarom de ideale periode om te stralen met een mooie outfit.

Een indrukwekkende look met een laag budget

De feestdagen is natuurlijk een periode die al duur genoeg is. Gelukkig is het niet nodig om veel geld te besteden aan allerlei soorten make-up die je maar één keer gebruikt en die daarna weer voor een jaar in de kast verdwijnen. Vaak kun je met de make-up die je al hebt een prachtige look creëren.

Wanneer je bijvoorbeeld wilt uitpakken met een gouden make-up look, dan kan je via onze webwinkel hiervoor prima make-up aanschaffen.

Ook je outfit hoeft uiteindelijk helemaal niet zoveel geld te kosten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de focus meer te leggen op je make-up, waardoor een eenvoudige (goedkope) outfit prima voldoet. Daarnaast is het natuurlijk nog altijd mogelijk om een jurk te huren in plaats van te kopen. Hierdoor kun je flink besparen op jouw look tijdens de feestdagen.

Het is natuurlijk zonde om een dure jurk te kopen die waarschijnlijk maar één keer per jaar te dragen. Heb je toevallig een vriendin of zus met een vergelijkbare maat? Wellicht heeft zij nog een mooie jurk over van vorig jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *