Waarom het reiniging van wimper extensions belangrijk is

Waarom het reiniging van wimper extensions belangrijk is

Wimper extensions zijn een perfecte aanvulling om je eigen wimpers nog mooier uit te laten komen. Het kan nog lastig zijn om de juiste te vinden en mogelijk heb je lang gezocht voordat je een geschikt paar kon vinden. Het is dan ook begrijpelijk dat je hier zo zuinig mogelijk mee wilt omspringen, zodat je er lang profijt van hebt.

Vaak besluit je dan om verder geen aandacht te besteden aan een goede verzorging van je wimper extensions, of komt dit niet eens in je op.

Toch is het belangrijk dat de wimpers regelmatig worden schoongemaakt, om de kwaliteit te behouden. Je wilt hiervoor uiteraard wel de juiste methode aanleren, zodat je wimper extensions mooi en vol blijven. Enkele tips kun je hiervoor dan zeker goed gebruiken.

Het nut van een goede verzorging

valse wimpers reinigenOm zorgvuldig voor je wimper extensions te kunnen zorgen, is het belangrijk om te weten waarom het nodig is om deze regelmatig te reinigen.

Er zijn zeker belangrijke redenen te noemen, die je zullen overtuigen van het belang hiervan. Allereerst zal een goede verzorging ervoor zorgen dat de kwaliteit van je wimper extensions behouden blijft, zodat je er langer van kunt genieten.

Anders dan je in eerste instantie mogelijk zou denken of verwachten, zal het regelmatig schoonmaken van de wimpers ervoor zorgen dat deze vol blijven en langer meegaan. Wellicht denk je dat de wimpers eerder zullen uitvallen, wanneer je hier teveel mee bezig bent en er teveel aanzit.

Het omgekeerde is echter het geval.

Door de wimpers regelmatig schoon te maken, zal er geen vuil ophopen en zullen de wimpers niet lelijk worden of beschadigd raken.

Veilig voor je ogen

Naast een behoud van de kwaliteit van de wimpers zelf, is een zorgvuldige reiniging ook bevorderlijk voor de gezondheid van je ogen. Er zal zich vuil en bacteriën ophopen in de wimpers en op de plekken waar de lijm wordt aangebracht.

Wanneer dit niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan dit leiden tot infecties.

Je oogleden kunnen erdoor ontstoken raken, met gevolgen die je wilt vermijden. Het is namelijk goed mogelijk dat je door de infecties je eigen wimpers zult verliezen. Deze kunnen gaan uitvallen en zolang er sprake is van ontstoken oogleden, zul je geen nieuwe wimpers kunnen plaatsen.

Het effect van wimper extensions heeft zo een averechts effect. In plaats van voluptueuze wimpers eindig je dan in het slechtste geval met helemaal geen wimpers!

Hoe vaak moet je reinigen?

Het is belangrijk om regelmatig je wimpers te reinigen. Dit kun je om de zoveel dagen doen, maar er zijn ook producten die het mogelijk maken om op een veilige manier elke dag je wimpers te reinigen.

Met een 3-in-1 milde cleanser reinig je niet alleen de wimpers, maar geef je ze bovendien de nodige verzorging en hydratatie.

Triple action cleaner – 485ml

Daarnaast worden eveneens je natuurlijke wimpers als de huid van je oogleden hiermee verzorgd, wanneer je de wimpers weer aanbrengt. Dit komt door ingrediënten als Aloë Vera en kamille die in het product verwerkt zijn.

Ook verwijdert het alle onzuiverheden of stofdeeltjes die op je wimper extensions achterblijven en daar is het uiteraard allemaal om te doen. Vaak zit er in deze producten ook Panthenol die ervoor zorgt dat de wimpers hun stevigheid behouden.

Producten op waterbasis

Voor een veilige reiniging is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Wimper extensions kunnen het beste worden schoongemaakt met producten op waterbasis, aangezien producten op oliebasis ervoor kunnen zorgen dat de lijm die je bij de aanzet van de wimpers gebruikt, los zal laten.

Dit kun je voorkomen door producten op waterbasis te gebruiken. Je wimpers blijven mooi, verzorgd en heel en kunnen bovendien nog steeds geplakt worden op je oogleden. Zo geniet je langer van je aankoop en zullen je wimpers langer vol en sprekend blijven.

Verzorg ook je echte wimpers

Om ervoor te zorgen dat je wimper extensions goed geplaatst kunnen worden op je oogleden, is het belangrijk om ook goed voor je echte wimpers te zorgen. De extensions rusten namelijk op je echte wimpers, wat een belasting is door de zwaartekracht. Je wilt dan ook sterke eigen wimpers hebben die de extensions goed kunnen dragen.

Je kunt hiervoor een goed wimperserum gebruiken, die zorgen voor optimale glans, flexibiliteit en gezondheid van je wimpers. Ook zo blijven de extensions beter zitten en zullen de echte wimpers beter in de extensions op kunnen gaan.

Hoe reinig je de extensions?

Voor een goede reiniging gebruik je producten op waterbasis. Je maakt hiervoor de wimper extensions eerst nat en gebruikt dan een effectief reinigingsproduct dat je op de wimpers sprayt. Daarna spoel je het product eraf, maar vaak kan het er ook gewoon op blijven zitten.

Zachte reinigingslotion met korenbloemwater – 125ml

Zodra de wimpers droog zijn, kun je deze met een borsteltje uit elkaar borstelen. Blijf hiervoor weg bij de lijmaanzet, om beschadiging te voorkomen. Gebruik als laatste verzorging een wimperserum, voor extra hydratatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *