Zo krijg je volle lippen zonder fillers

Zo krijg je volle lippen zonder fillers

Lippen à la Kylie Jenner zijn misschien wat over the top, maar wanneer je bij het uitdelen van volle lippen niet bepaald vooraan hebt gestaan kan dit tot best wat onzekerheid leiden. Hoewel er helemaal niets mis is met bescheiden lippen wil je misschien soms gewoon wat anders proberen.

En dat kan: er zijn een heleboel dingen je kunt doen om vollere lippen te krijgen. En daar komen geen fillers bij kijken. Dus met deze tips bespaar je geld voor een injectie en geniet je van weelderige lippen.

Kyle Jenner Lips

Lichte of donkere kleuren?

Wanneer je (nog) niet aan de slag wilt gaan met bronzers, concealers en lipliner is de basis simpel: kies voor de juiste kleur lipstick. Lippenstift kan namelijk al een heleboel voor je lippen doen. Hierbij geldt eigenlijk dezelfde regel als bij kleding: hoe donkerder de kleur, hoe kleiner de vorm.

Donkerrode lippenstift doet dus niet veel goeds voor de vorm van je lippen. Kies dus voor lichte tinten. Ook doet matte lipstick het beter dan glans. Hier lijken je lippen optisch voller door. Wil je toch glans gebruiken? Zorg er dan voor dat het accent vooral op het midden van je lippen licht.

Concealer, bronzer en highlighter to the rescue

Nu je lippenstift er op zit kun je nog meer doen om je lippen voller te laten lijken. Hier komen andere make-up producten bij kijken. Met highlighter leg je bijvoorbeeld het accent op het midden van je lippen, wat optisch een vollere vorm creëert.

De highlighter breng je aan in het midden van je boven- en onderlip.

Dit zorgt ervoor dat je lippen voller lijken. Door bronzer aan te brengen onder het lijntje van je bovenlip zorg je ook voor een voller effect. Ook met concealer kun je dit effect creëren: omlijn de cupidoboog en hoeken van je onderlip met een lichte concealer en veeg het uit.

Aan de slag met lipliner

En dan is er natuurlijk ook nog de lipliner. Dit populaire product wordt door make-up artists over de hele wereld gebruikt en ook beautybloggers prijzen dit enorm aan. Hoe werkt het? Eigenlijk moet je met een potlood van dezelfde kleur als je lippenstift net buiten het lijntje van je lip tekenen.

Kijk hierbij goed naar de vorm van je lip en zorg dat het er natuurlijk uit blijft zien. Hierna vul je jouw lippen in met de lipstick van dezelfde kleur. Als je het goed gedaan hebt zie je dat je lippen een stuk groter en voller lijken.

Tandenborstel in de aanslag

tandenborstel voor vollere lippenAls je geen zin hebt om aan de slag te gaan met liners, lippenstift, highlighter en concealer, zijn er gelukkig ook nog manieren om vollere lippen te krijgen.

Er zijn een aantal slimme trucs die de bloedsomloop van je lippen versnellen waardoor je vollere lippen krijgt.

Ga aan de slag met je tandenborstel! Maak je tandenborstel nat en maak circulerende bewegingen over je lippen.

Dit zorgt niet alleen voor vollere lippen, maar ook voor het reinigen van je lippen en voor een natuurlijke roze kleur. Er zijn ook speciale lipscrubs te koop, maar een tandenborstel is een voordelige oplossing.

Producten in de winkel

In de winkels vind je allerlei producten die je kunnen helpen om vollere lippen te creëren. Er zijn merken met speciale artikelen zoals lipliners en lipsticks die je lippen voller zouden maken. Daarnaast zijn er nog lippenbalsems die ook dit effect geven.

De merken die deze producten verkopen kun je in winkels vinden maar ook hier bij ons online…

Het is aan te raden om van te voren eerst reviews over de producten te lezen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In grote warenhuizen zoals De Bijenkorf of parfumeries als Douglas kun je vaak ook advies vragen aan medewerkers. In sommige gevallen kun je het product eerst testen.

De plumper

lip plumberAndere lipvergrotende producten die je kunt gebruiken zijn de zogenaamde lip-plumpers. Dit is een hulpmiddel die tijdelijk je lippen voller maakt. Je gebruikt deze plumper voordat je je lippenstift gaat gebruiken.

Deze bizarre trend werd uitgebreid in het nieuws besproken, omdat de pompjes gevaarlijker bleken dan gedacht.

De trend, die gezet werd door Kylie Jenner, kreeg veel aanhangers, maar de effecten verschilden. Ook gebruiken mensen dopjes of glaasjes om vollere lippen te krijgen.

Bekijk voor je een plumper aanschaft goed naar de eventuele (neven)effecten en reviews van anderen.

Een heleboel oplossingen

Er zijn dus een heleboel manieren om je lippen voller te maken. Je kunt ze zowel optisch voller laten lijken maar ook daadwerkelijk vol maken. Je kunt gewoon je tandenborstel gebruiken voor een goed effect, maar je kunt ook aan de slag gaan met liners, lippenstift en andere make-up producten.

Zo ontdek je welke oplossing het beste bij jou werkt, want dit is voor iedereen weer anders. Welke producten heb jij gebruikt om volle lippen te creëren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *